lauantai 18. joulukuuta 2010

Syksyn kuulumiset

Viimeisin teksti näyttää olevan syyskuulta, mihin minun on varmaan ensiksi esitettävä perusteltu syy. Itselläni on takana vuosisadan rankin syksy koulussa useine tentteineen, päivystyksineen ja eritoten lisensiaatin tutkielman kirjoittamisineen ja loppuunsaattamisineen. Tutkielma tuli kuin tulikin valmiiksi marraskuun lopussa ja on esitetty, kansitettu ja arvosteltu. Tutkielman otsikkona oli Myoton -laitteen validiteetti ja luotettavuus koiran lihasten mittaamisessa, koiramainen aihe siis. Suuritöisestä opiskelusta johtuen Rusti on joutunut osittain elämään virikkeettömämpää elämää kuin normaalisti menneinä kuukausina, mutta nyt joulukuun aikana ollaan taas alettua enemmän tokoilemaan. Ehdittiin käydä marraskuussa myös Best in Puppy Showssa Messuskeskuksessa, josta todisteena Rustin saama arvostelu, josta voin sanoa itse olevani täysin samaa mieltä:

"Erinomaiset rungon mittasuhteet. Erinomainen kallo, kuono-osa vielä hieman kevyt. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä tiivis runko. Polvikulmauksia voisi olla enemmän. Liikkuu hieman jäykästi takaa. Esiintyy erinomaisesti."

Osallistuttiin siis nuorimpien luokkaan eli 5-7 kk ikäisiin, koska Rusti sisaruksineen oli paria päivää vajaa 7 kuukauden vanhoja. Tuomari oli erittäin asiallinen ja selvästi keskittyi arvosteluun ja kiinnitti huomiota oikeasti merkittäviin asioihin. Rustin sijoitus pentuluokan kilpailuluokassa oli PEK-3 eli kolmas häviten Teppo- ja Papu-veljilleen :) Teppo loistikin näyttelyssä kaikin puolin ollen paras uros ja VSP. Osallistuttiin myös kasvattajaryhmään, josta Millalle kotiinviemisiksi KP. Gööttipentuja näyttelyssä oli 11 kpl eli ihan hyvä edustus siis. Kuvia näyttelystä ei tosin ole todisteeksi, mutta tässä lokakuun näyttelytreeneihin liittyneistä pentupaineista muutama osuvin otos.









Eilen illalla vietettiin pikku-Tulikäpälien pikkujouluja Heikinlaaksossa Patu-isän luona. Koolla oli pitkästi aikaa koko kööri, siis kaikki viisi pentua, joista isoimmat alkavat olla jo isänsä kokoisia. Patu piti jöötä yllä koko illan ajan vakuuttavasti. Sisarusten leikit sujuivat pääosin rauhallisesti, mitä nyt poikien piti ajoittain vähän koetella voimiaan. Kiitos kaikille mukavasta illasta!

Tässä vielä Rusti lokakuisella Salpausselän mäntykankaalla Savitaipaleella, ikää tasan 5 kk.



Huomenna lähdetään kolmeksi viikoksi Kaakkois-Suomeen viettämään ansaittua lomaa. Odotettavissa on toivottavasti tuoreita kuvia talvimaisemista ja Rustin ensimmäisestä joulusta. Lisäksi pitänee päivittää tokotilannetta ja kertoilla vähän treenisuunnitelmista. Rauhaisaa joulua kaikille ystäville ja tuttaville, niin karvaisille kuin karvattomille!

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, olette päässeet kotiin! Mä oon kauhulla kuunnellut uutisia lumimyrskyistä ja lentojen perumisista.

    VastaaPoista
  2. Joo, läheltä kyllä piti. Koko kenttä suljettiin just meidän lähdön jälkeen. Jos lento olisi myöhästynyt vielä pari tuntia, me oltais vietetty joulua kentällä..

    VastaaPoista